Kvinojas - sparģeļu Budas bļoda
Kvinojas - sparģeļu Budas bļoda
Sagatavošanas laiks
10 mins
Gatavošanas laiks
10 mins
Kopā jāgatavo
20 mins
 


Kārta: pamatēdieni
Atslēgvārdi: augu valsts, bez laktozes, vegānisks
Porciju skaits: 1 personai
Sastāvdaļas
Kvinojas pagatavošanai:
  • 1/2 glāzes kvinojas
  • 1 1/4 glāzes ūdens
  • buljona kubiciņš
Cepšanai cepeškrāsnī:
  • sparģeļi
  • 1 Portobello sēne
  • garšvielas un zaļumi (sparģeļu un portobello sēņu cepšanai
Svaigās sastāvdaļas:
  • spināti
  • ķiršu tomātiņi
  • 1 vesels avokado (vidēja izmēra)
  • sasmalcināti pētersīļi
  • zaļie asni (es izmantoju redīsu asnus)
  • olīveļļa (apslacīšanai mērces vietā)
  • melnās sezama sēkliņas (smukumam)
Pagatavošana
  1. Uzsildi cepeškrāsni līdz 200 C.

  2. Sagriez Portobello sēnes galviņu garās, biezās šķēlēs. Nogriez cietās sparģeļu kātu daļas un nomizo kātiņus. Kārto uz cepešplāts, pārslaki ar eļļu, pārber ar garšvielām un cep cepeškrāsnī 8-10 minūtes.

  3. Uzkarsē ūdeni līdz vārīšanās temperatūrai, samazini uguni. Pievieno kvinoju un buljona kubiciņu. Izmaisi kārtīgi, līdz kubiciņš izšķīst, uzliec vāku un karsē, līdz kvinoja ir uzsūkusi visu ūdeni.


  4. Uz pusēm sagriez ķirštomātiņus, šķēlēs sagriez avokado.

  5. Skaties video un izkārto produktus Budas bļodā.

Receptes video